Workshop NLP Explorer

Verruim je perceptie, ervaar meer keuze in bewust aanwezig zijn, communicatie en verbinden met anderen. Neem deel aan de introductie workshop NLP Explorer.

NLP als handleiding en als middel.

 • Als handleiding leert het ons hoe ons brein werkt en hoe wij informatie gaan omzetten/ vertalen naar communicatie, keuzes maken en verbinden met anderen. NLP wordt wel eens de manual van het brein genoemd. Dit komt omdat we echt in de diepte gaan kijken welke structuren en patronen wij hebben meegekregen en/ of overgenomen. En welke structuren, patronen zijn effectief voor mij? En welke niet (meer)?
 • Als middel gebruiken we NLP om meer keuzevrijheid te ontwikkelen om het leven te creëren dat bij ons past.

NLP reikt tools aan welke inspelen op verschillende domeinen. De 4 (voor ons) belangrijkste lichten we kort even toe:

 • Communicatie: van-zelf-sprekend of niet?
  We hebben vanaf onze geboorte allemaal stapsgewijs ‘taal’ aangeleerd, zonder dat we er een handleiding voor kregen. We zijn het onbewust gaan overnemen uit onze omgeving. Als we NLP gebruiken om bewust te worden van onze taal en zo ook onze communicatie – het ontstaan, hoe taal ons denken en voelen stuurt, hoe het ons dagelijks beïnvloedt – dan zien we o.a. dat ieder, vanuit zijn achtergrond, een andere betekenis geeft aan eenzelfde woord. Dit zorgt voor onnodige misverstanden… . Dat komt omdat we elkaars (en vaak onze eigen) taal niet begrijpen, of beter gezegd, we werden nooit uitgenodigd om elkaar (en onszelf) écht te leren begrijpen.
 • Leiderschap over jouw leven: wie heeft jouw leven in handen?
  Ondanks dat ‘gelukkig zijn’ een universele behoefte is, heeft iedereen zijn eigen pad om daar te geraken. NLP neemt je mee in een, wat op het eerste zicht vanzelfsprekend lijkt, ontwikkelingsproces van “Wat maakt mij gelukkig?” zodat je dit kunt vertalen in concrete (levens-)doelen. Want een doel is een middel om een verlangen te vervullen. Maar zijn dit wel je eigen verlangens? Of zijn het die van je omgeving? Dus lief mens… hoe wil je jou voelen? En welke doelen passen daarbij?
 • Model-leren: als iemand anders het kan, kan jij het ook!
  Als het iemand, ergens in de wereld, op welk moment dan ook, lukt… dan kan jij het ook! Tenminste… als je bewust bent van welke structuren er onder zitten. NLP beschrijft die structuren en ontwikkelde er een meta-taal voor. Ook al is de inhoud telkens verschillend, de vorm is universeel en dus ook overdraagbaar. Voorbeeld: ik wil voor een groep staan maar ik heb paniek. Dan kan je bij een vaardige spreker gaan observeren welke patronen en mindset hij hiervoor aanwendt. Aan jou te kiezen wat je hiervan overneemt of niet, wat voor jou werkt en wat niet.  Als je zelf weet hoe te “model-leren”, kan je ook andere mensen iets aanleren door gebruik van deze meta-taal.
 • Het ontwikkelen van een kwaliteit van zijn
  Het gaat over gewaar zijn en bewust zijn hoe ik me in de wereld manifesteer. Wie kies ik om te zijn? Wat zijn mijn waarden? Waar sta ik voor? Op welke manier kan mijn aanwezigheid op zichzelf al helend zijn door gewoon te zijn wie ik ben? Welke attitude of rol kies ik? Hoe kies ik om betekenis aan mijn leven te geven? Het gaat over “wakker zijn”, telkens weer kiezen voor een kwaliteit van (aanwezig) zijn in het hier en nu.

Wat staat op het programma ?

 • Wat is NLP?   NLP vertrekt vanuit het gegeven dat we als mens geprogrammeerd zijn en als we daar niet bewust mee omgaan, leven we op automatische piloot. Dat betekent dat we telkens opnieuw herhalen wat ons is aangeleerd op het vlak van denken, voelen en gedrag. De vraag is echter welke programmaties ons vooruit helpen en welke niet. Je krijgt inzicht in hoe onze automatische piloot werkt en een eerste aanzet in hoe die te stoppen en zo nodig veranderen.
 • Het belang van perceptie. Wat we geloven is/wordt waar. Dus is het belangrijk even stil te staan bij de kwaliteit van de verhalen welke we tegen onszelf vertellen. Je leert afstand te nemen van je eigen positie en overtuigingen. Hierdoor ervaar je meer ruimte tussen jezelf en datgene waar je mee worstelt en krijg je meer keuzevrijheid in je emotioneel reageren.
 • Doelen stellen en behalen. Eén ding is weten wat je niet (meer) wilt. Een ander is weten wat je dan wél wilt. Je leert hoe je op een effectieve manier kan doelen stellen in je leven en hoe je die kunt behalen. Hoe je met andere woorden succesvol wordt in het steeds meer worden wie jij wil zijn, in het steeds meer leiden van je eigen leven.

Er wordt ruim tijd  voorzien om het geleerde ook in te oefenen. Zo kan je de nieuwe inzichten rechtstreeks meenemen en toepassen in je dagelijkse communicatie.

Ik sta meer stil bij de impact van mijn communicatie zowel verbaal als non verbaal. J.A.

Trainers

De workshop in Oostduinkerke wordt gegeven door Sonja Van Bouchaute, zij is internationaal gecertificeerde NLP trainer sinds 2009. Ze geeft NLP trainingen in samenwerking met het Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontwikkeling, een van de pioniers in België inzake NLP.

In functie van de grootte van de groep wordt zij bijgestaan door assistenten of een co-trainer van Arcturus. De grootte van de groep wordt beperkt tot maximaal 12 deelnemers zodat een goede begeleiding mogelijk is.

Voor wie?

NLP Explorer is een introductie workshop. Ze is bedoeld voor iedereen die zijn of haar communicatie wil verbeteren, zowel met zichzelf als met anderen, zowel in persoonlijke als in zakelijke context. Voor iedereen die wil groeien in persoonlijke en bewustzijnsontwikkeling. Er is geen voorkennis vereist.

Deze dag heeft mijn manier van kijken naar communicatie veranderd. Ik sta meer open voor verschillen en ga voor dialoog. HVDS.

Praktisch

De NLP Explorer is een workshop van één dag.

We starten om 10u en eindigen om 17u30.  Vanaf 9u30 verwelkomen we je graag met een kopje koffie of thee. Er is een lunchpauze van anderhalf uur en er zijn 2 koffiepauzes voorzien.

Voor de lunch voorzien we broodjes met verse soep. Voor hen die graag wat langer aan de zee wensen te blijven en in de omgeving wensen te overnachten, kan je via deze link hotels en B&B’s bekijken.

Er is voldoende parking op wandelafstand. Villa Verte is ook bereikbaar met de bus.

Prijs :

Prijs : 195€ (excl BTW),  versnaperingen, koffie en thee zijn inbegrepen.

Voor aanvang van het traject krijg je nog een mail met bijkomende praktische informatie.

Inschrijven

Inschrijven
Available Tickets: 100
Het "Inschrijven" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

06 / 07 / 2024

Tijd

10:00 - 17:30

Locatie

Villa Verte
Pastoor Schmitzstraat 2 Oostduinkerke Dorp, West-Vlaanderen 8670

Organisator

Life Essence
Telefoon
0476.69.94.64
Email
sonja.vanbouchaute@life-essence.be
Website
https://Life-Essence.be
INSCHRIJVEN