Over ons

mijn verhaal

Van licentiate wiskunde over bankmanager tot therapeut, coach en trainer: dit is het verhaal van de puzzelstukjes die samenvielen in mijn aanbod van vandaag.

Hoe het allemaal begon?

Met een licentiaat wiskunde. Als kind al was ik op zoek naar het ‘waarom’ achter zaken die we ‘moeten’ doen. Schoolgaan was voor mij geen moeten, maar een kans op persoonlijke ontwikkeling. Mijn leerkracht wiskunde leerde ons logisch denken, relaties leggen en zelf tot antwoorden komen. Dat sprak me aan, dus studeerde ik verder in wiskunde.

Met nog een diploma economische wetenschappen startte ik dan eind de jaren 80 in de banksector. Na een audit van 3 diensten kreeg ik onverwacht de opdracht om die te gaan leiden. Ik moest leren leiding geven in moeilijke omstandigheden, dus ging ik op zoek. Een brede, antroposofische invalshoek hielp me om mijn mensen te helpen groeien.

Na 10 jaar leiding geven lagen de zwaarste uitdagingen achter ons en zat mijn team op de rails. Op zoek naar een nieuwe uitdaging ging ik aan de slag onder een sterk sturende baas. Het clashte zwaar, tot hij uitviel en ik alle ruimte kreeg. Toch was hiermee het communicatieprobleem met hem niet opgelost. Wat liep er fout?

Toen kwam het keerpunt

Op een lezing van Eric Schneider ontdekte ik hoe je communicatie afstemt op je gesprekspartner in een respectvolle dialoog. Alles kwam samen: dit was wat ik intuïtief al jaren tevergeefs probeerde! Het voelde alsof ik thuiskwam.

Ik kreeg de kans om de NLP Practitioner te volgen en ben niet meer gestopt. Steeds meer leerde ik hoe je een boodschap overbrengt met respect voor jezelf en de ander. Die inzichten paste ik gretig toe in mijn werk en gaf ze daar ook door. Bij Eric’s instituut Arcturus volgde ik toen alle opleidingen en bleef me verdiepen.

Tijd voor verrijking

Toen Eric me aanmoedigde om ruimer te kijken dan NLP, bracht dat me op het pad van massagetherapie en daarna somato-psychopedagogie, met focus op de relatie van een persoon met zijn lichaam. Die wetenschappelijk onderbouwde wisselwerking tussen hoe je denkt en wat je voelt, boeide me enorm en sloot naadloos aan bij inzichten uit NLP.

Door fusies in de banksector ging mijn job steeds meer energie vreten, tot ik er letterlijk ziek van werd en stopte. Rond hetzelfde moment bracht ik in mijn eindwerk als NLP-trainer o.m. NLP, somato-psychopedagogie en verbindende communicatie samen als manier om mensen te laten leven vanuit hun essentie. De puzzelstukjes lagen er.

Bouwen aan een aanbod

Tijdens enkele jaren aparte toepassing van fasciatherapie, coaching en training ervaarde ik de impact ervan bij mezelf en anderen. Ik verdiepte deze methodes en breng ze nu samen in mijn aanbod, waarin ze elkaar versterken.

En ook vandaag komen er nog puzzelstukjes bij: Transformational Presence, Theory U, Holding Space  enz. verrijken mijn keuzevrijheid in de kwaliteit van zijn en interactie, met veel mildheid en zachtheid. Een pad dat nooit stopt en dat ik graag met jou wil gaan.

En nu is het aan jou!

Hoe kan ik jou helpen? Verken hoe we samen stappen vooruit zetten zodat je meer keuze kan ervaren in je leven zowel op persoonlijk vlak als op je werk. Niet zeker wat jij nodig hebt? Kom naar een info moment of geef me een seintje. Ik luister en denk graag met jou mee.

Life Essence

In maart 2009 besliste ik om Life Essence op te richten, als antwoord op een groeiende vraag naar zingeving en betekenisverlening en op de toenemende stress die voelbaar is zowel op niveau van het gezin, de schoolgemeenschap als in het bedrijfsleven.

Uitgangspunt is dat je al het potentieel in jou hebt om je leven zelf in handen te nemen en maximaal tot ontplooiing te brengen. Van daaruit kan je bijdragen tot het welzijn van je naasten en het bedrijf waar je als authentiek individu deel uit van maakt.

Een goede samenwerking tussen je denken, emoties en je lichaam is voor Life-Essence de sleutel om bij de essentie te komen van wie je in wezen bent. Pas vanuit je ware essentie kan je jezelf maximaal tot expressie brengen en tot een goede communicatie en samenwerking komen met anderen.

villa verte

Op een bepaald moment kreeg ik de kans om het huis van mijn ouders gelegen op enkele kilometers van de Belgische kust over te nemen. Het was een oud vissershuisje dat vroeger werd bewoond en omgevormd tot een schildersatelier door de familie van kunstschilders Boudry, waar ook een straat in Oostduinkerke naar genoemd werd.  Deze locatie heeft haar authentieke karakter door de jaren heen behouden en is een prachtige ruimte om mensen te verwelkomen voor trainingen en workshops.