NLP practitioner 2024 – 2025

Ontdek wie je bent en wat je wil bereiken. Wees milder voor jezelf, laat los wat jou beperkt en stem je boodschap af op de ander. Zo doet de NLP Practitioner jou groeien.

Stel jij jezelf ook vragen over…

 • Je persoonlijke groei, zoals: ‘Hoe vind ik wie ik ben en welke richting bij mij past?’, ‘Hoe stem ik mijn leven af op wat ik belangrijk vind?’ of ‘Hoe ontwikkel ik mezelf?’
 • Je communicatie, zoals: ‘Hoe zorg ik ervoor dat mensen me beter begrijpen?’, Hoe kom ik minder direct of vaag over?’ of ‘Hoe geef ik grenzen aan?’
 • Ben je leergierig en wil je de kwaliteit van je leven en relaties met anderen verhogen? Of worstel je met onzekerheid en perfectionisme? Ben je nogal streng voor jezelf? Dan is de NLP Practitioner geknipt voor jou.

Dit ben jij na één jaar:

 • Krijg stap per stap helder wat je belangrijk vindt, wat je wil bereiken en hoe je blokkades onderweg overwint. Weet hoe je brein werkt en hoe je dat voor jou inzet. En ontdek diverse wegen naar je doelen, waardoor je keuzes krijgt en ontspant.
 • Ga constructiever om met jezelf. Leer afstand nemen van beperkende oordelen over jezelf en anderen. Verander je mindset en stel concretiseren, helderheid en flexibiliteit centraal. En herken aan de signalen van je lichaam of iets voor jou klopt.
 • Spreek steeds meer dezelfde taal als je gesprekspartners en leer je communicatie afstemmen op hun lichaamstaal en leefwereld. Bereik hen zo beter en ervaar hoe zij begrijpen waar jij naartoe wil. Verminder weerstand en help elkaar vooruit.

Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, tastbare resultaten van deelnemers aan de NLP Practitioner. Dit zeggen zij er zelf over:

“NLP heeft mijn innerlijke communicatie een duw gegeven, waardoor ik beter weet wat ik wil en dit kan gebruiken in mijn communicatie met anderen.”
“Ik voel me een pak sterker en zekerder … en dat is fijn om te ervaren… ik ben echt blij met dit NLP traject en jouw fantastische begeleiding” MVB

Wat veel deelnemers vooraf niet beseffen? Communicatie krijg je met de paplepel ingegoten, maar je hebt nooit geleerd hoe ze jou en anderen programmeert. De NLP Practitioner legt die programmaties bloot en laat jou kiezen welke je behoudt omdat ze jou vooruithelpen. En welke je loslaat omdat ze jou of anderen beperken.

Programma:

Wat mag je verwachten in de opleiding tot NLP Practitioner?

 • Basisprincipes NLP

NLP vertrekt vanuit een aantal basisaannames over hoe wij als mens in onze omgeving functioneren. Zij helpen je om ruimte te scheppen in je vaste denkstructuren. Ze helpen je om je geest open te stellen en meer keuze- en groeimogelijkheden voor jezelf toe te laten.

 • Communicatieframe

De hele NLP Practitioner wordt opgehangen aan één essentieel communicatieframe, dat bestaat uit 8 stappen. Dit model geeft je de mogelijkheid om in elke context de voor jou passende communicatie te hanteren, waardoor je op een vrije, bewuste en ‘ecologische’ manier neerzet wat je in wezen wil neerzetten.

 • Zintuiglijke filters

Hoe nemen wij de wereld waar? Welke filters zorgen ervoor dat de werkelijkheid zoals ze zich in de externe wereld voordoet, toch op een heel individuele manier naar binnen komt? Je leert je eigen zintuiglijke filters ontdekken en die van anderen, wat je inzicht geeft in de ‘kleuring’ van informatie en hoe deze communicatie beïnvloedt. Je leert technieken aan om met die filters te gaan ‘spelen’, waardoor je ook de ander in zijn of haar ‘eigen’ taal kunt bedienen.

 • Submodaliteiten

Gefilterde informatie wordt verwerkt en opgeslagen in ons brein. We maken interne voorstellingen van onze ervaringen en slaan die op als ‘waar’. NLP leert je deze ‘waarheden’ in perspectief te zien en in vraag te stellen, vanuit respect voor jezelf. Via het werken met ‘submodaliteiten’ krijg je impact op hoe je een beleving opslaat, waardoor ook de interpretatie van de beleving als zodanig voor jou verandert. Je gaat steeds meer actief in plaats van reactief om met wat je overkomt.

 • Rapport

‘Rapport’ creëren is essentieel voor een succesvolle communicatie. Hoe maak je een echte verbinding met de ander, waardoor er vertrouwen ontstaat voor het gesprek? Je leert de kunst van verbale en non-verbale rapport.

 • Informatie uitwisselen en verzamelen

Goed kunnen communiceren betekent ook gericht kunnen luisteren. En dan de juiste vragen stellen, zowel aan jezelf als aan de ander. Niet vaag en abstract, maar heel concreet. Wat bedoel je precies met wat je zegt? Niets zo subjectief als een betekenis. Door het ontdekken van taalpatronen en hoe die uit te klaren, krijg jij de antwoorden die je nodig hebt voor je verdere groei en ontwikkeling, of voor het ondersteunen van de groei van de ander.

 • Doelen stellen en bereiken

Veel mensen weten wat ze niet willen, maar niet wat ze wel willen. Met NLP leer je scherp te stellen wat jij in specifieke contexten wilt of nodig hebt en hoe je dat ook effectief kunt bereiken. Om haalbaar te zijn moet een doel namelijk aan specifieke vormvoorwaarden voldoen. Bovendien moet het tegemoetkomen aan wat jij echt belangrijk vindt. Zo wordt je leven steeds meer een van vervulling.

 • Interventies op beperkende ervaringen

Wat zijn de obstakels die jou tegenhouden om je doelen te bereiken en hoe kun je daar iets aan doen? NLP biedt je een schatkist aan interventietechnieken die de emotionele lading van pijnlijke ervaringen afhalen of die je er op een andere manier naar leren te kijken. Via methodes als Ankering, Traumafobia of Reframing ervaar je steeds meer ruimte, opties en keuze in je gedachten, emoties en gedrag.

 • Bronnen aanboren en inzetten

Wat kan jou helpen om je doelen te bereiken? In het bijzonder, welke interne bronnen heb jij waar je je misschien nog niet bewust van bent? Je leert technieken aan waarmee je contact kunt maken met je innerlijke bronnen en hoe je deze op het gewenste moment kunt inzetten.

 • Metaforen

Metaforen zijn een krachtig instrument voor beeldspraak in onze taal. In NLP leer je de kunst aan van het werken met metaforen. Deze kunnen namelijk een verdieping en verandering teweegbrengen die de grenzen van de gewone taal overstijgt.

Werkwijze:

De NLP Practitioner is een combinatie van theorie, praktijk en bewustzijnsontwikkeling:

 • Je krijgt een grondig theoretisch inzicht in modellen en interventietechnieken van NLP
 • Je krijgt uitgebreid de ruimte en mogelijkheden om zelf door de oefeningen te gaan. Dit zowel vanuit het perspectief van coach, gecoachte als observator. Elke cursus wordt ondersteund door assistenten.
 • Specifiek voor Arcturus is dat NLP wordt gekaderd binnen het brede veld van bewustzijnsontwikkeling. Je krijgt een breder relevant kader mee van maatschappelijke en universele evoluties en hoe we daarin onze plek kunnen innemen.
 • Op het einde van de opleiding is er geen examen maar een integratieoefening voorzien.
 • De integratieoefening en de presentatie van een metafoor is onderdeel van de certificering en een voorwaarde tot het verkrijgen van het certificaat.
 • Wie de NLP Practitioner heeft afgerond, ontvangt een internationaal erkend certificaat.

Trainers

De training wordt gegeven door Sonja Van Bouchaute, zij is een internationaal gecertificeerde NLP trainer.  In functie van de grootte van de groep wordt ze bijgestaan door een co-trainer en/of assistenten. De training wordt gegeven in samenwerking met het Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontwikkeling, een van de pioniers in België inzake NLP.

Even praktisch

De NLP Practitioner is een jaartraject gespreid over het schooljaar, telkens op maandagen van 10.00 uur tot 19.00 uur en aanvullende oefenmomenten in kleine groepjes. NLP leer je door te oefenen, dus ligt de focus op korte theoriesessies en véél praktijk.

Slaag je voor de NLP Practitioner, dan krijg je een officieel erkend certificaat, erkend door het New York Training Institute For NLP. Zo kan je doorstromen naar de Master Practitioner.

De volgende NLP Practitioner gaat door bij Arcturus zelf te Kessel, Liersesteenweg 105

9 en 23 september 2024
7 en 21 oktober 2024
4 en 18 november 2024
2 en 16 december 2024
6 en 20 januari 2025
3 en 17 februari 2025
3, 17 en 31 maart 2025

Data kunnen indien nodig in samenspraak met de deelnemers flexibel aangepast worden

Je investeert dus tijd in jezelf: dat ben jij zeker waard. Voor dit traject investeer je 3850 euro excl. BTW. cursusmateriaal, koffie, thee en versnaperingen inbegrepen.

Boek je voor 30 juni 2024, dan krijg je een vroegboekkorting van 250€

Meer info? vraag gratis een brochure aan bij sonja@villaverte.be

Inschrijven kan op de website van Arcturus

Inschrijven

Inschrijven
Available Tickets: 12
Het "Inschrijven" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

09 / 09 / 2024 - 31 / 03 / 2025

Tijd

10:00 - 19:00

Locatie

Arcturus
Liersesteenweg 105, 2560 Kessel
INSCHRIJVEN