persoonlijke ontwikkeling, Sonja Van Bouchaute, Villa Verte,

NLP practitioner 2023

Ontdek wie je bent en wat je wil bereiken. Wees milder voor jezelf, laat los wat jou beperkt en stem je boodschap af op de ander. Zo doet de NLP Practitioner jou groeien.

Stel jij jezelf ook vragen over…

 • Je persoonlijke groei, zoals: ‘Hoe vind ik wie ik ben en welke richting bij mij past?’, ‘Hoe stem ik mijn leven af op wat ik belangrijk vind?’ of ‘Hoe ontwikkel ik mezelf?’
 • Je communicatie, zoals: ‘Hoe zorg ik ervoor dat mensen me beter begrijpen?’, Hoe kom ik minder direct of vaag over?’ of ‘Hoe geef ik grenzen aan?’
 • Ben je leergierig en wil je de kwaliteit van je leven en relaties met anderen verhogen? Of worstel je met onzekerheid en perfectionisme? Ben je nogal streng voor jezelf? Dan is de NLP Practitioner geknipt voor jou.

Dit ben jij na één jaar:

 • Krijg stap per stap helder wat je belangrijk vindt, wat je wil bereiken en hoe je blokkades onderweg overwint. Weet hoe je brein werkt en hoe je dat voor jou inzet. En ontdek diverse wegen naar je doelen, waardoor je keuzes krijgt en ontspant.
 • Ga constructiever om met jezelf. Leer afstand nemen van beperkende oordelen over jezelf en anderen. Verander je mindset en stel concretiseren, helderheid en flexibiliteit centraal. En herken aan de signalen van je lichaam of iets voor jou klopt.
 • Spreek steeds meer dezelfde taal als je gesprekspartners en leer je communicatie afstemmen op hun lichaamstaal en leefwereld. Bereik hen zo beter en ervaar hoe zij begrijpen waar jij naartoe wil. Verminder weerstand en help elkaar vooruit.

Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, tastbare resultaten van deelnemers aan de NLP Practitioner. Dit zeggen zij er zelf over:

“NLP heeft mijn innerlijke communicatie een duw gegeven, waardoor ik beter weet wat ik wil en dit kan gebruiken in mijn communicatie met anderen.”
“Ik voel me een pak sterker en zekerder … en dat is fijn om te ervaren… ik ben echt blij met dit NLP traject en jouw fantastische begeleiding” MVB

NLP Practitioner: dit verwachten deelnemers

 • ‘Ik wil helder leren communiceren’ | Maak je boodschap concreet en koppel inhoud los van vorm. Zo blijf je trouw aan wat je wil zeggen én heb je diverse opties om hoe je je boodschap brengt, aan te passen aan je gesprekspartner. Bye bye misverstanden!
 • ‘Ik wil weten wie ik ben en wat ik wil’ | Leer doelen formuleren die bij jou passen in elk domein van je leven. En ontdek hoe je een doel zo formuleert dat het meer wordt dan een (vaag) voornemen en jou motiveert om het te bereiken. Op je plaats? Start!
 • Ik wil meer zelfvertrouwen’ | Door te oefenen in kleine groepjes krijg je niet enkel veel feedback, je ervaart ook dat je mag zijn wie je bent. In een veilig kader verken je je blinde vlekken, ontdek je welke communicatie voor jou werkt en groei je als mens.

Wat veel deelnemers vooraf niet beseffen? Communicatie krijg je met de paplepel ingegoten, maar je hebt nooit geleerd hoe ze jou en anderen programmeert. De NLP Practitioner legt die programmaties bloot en laat jou kiezen welke je behoudt omdat ze jou vooruithelpen. En welke je loslaat omdat ze jou of anderen beperken.

Trainers

De training wordt gegeven door Sonja Van Bouchaute en Marlon Bierens, beide internationaal gecertificeerde NLP trainers.  De training wordt gegeven in samenwerking met het Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontwikkeling, een van de pioniers in België inzake NLP.

Even praktisch

De NLP Practitioner is een jaartraject van 144 uur gespreid over het schooljaar, telkens op vrijdagen en zaterdagen van 09.30 uur tot 17.45 uur en aanvullende oefenmomenten in kleine groepjes. NLP leer je door te oefenen, dus ligt de focus op korte theoriesessies en véél praktijk.

Slaag je voor de NLP Practitioner, dan krijg je een officieel erkend certificaat, erkend door het New York Training Institute For NLP. Zo kan je doorstromen naar de Master Practitioner.

De volgende NLP Practitioner gaat door in Villa Verte (Oostduinkerke) op :

 • vrijdag – zaterdag   3 – 4 maart 2023
 • vrijdag – zaterdag   24 – 25 maart 2023
 • zaterdag   22 april 2023
 • vrijdag – zaterdag   5 – 6  mei 2023
 • vrijdag – zaterdag   26 – 27 mei 2023
 • vrijdag – zaterdag   16 – 17 juni 2023
 • vrijdag – zaterdag   8 – 9 september 2023
 • vrijdag 15 september 2023
 • vrijdag – zaterdag   29 – 30 september 2023
 • vrijdag – zaterdag   13 – 14 oktober 2023
 • vrijdag – zaterdag   27 – 28 oktober 2023

Je investeert dus tijd in jezelf: dat ben jij zeker waard. Een broodje koop je vlakbij, ik zorg voor soep, drank en versnaperingen. Voor hen die overnachting zoeken in de buurt, kan je via deze link hotels en B&B’s bekijken.

De groepjes worden beperkt tot maximaal 12 deelnemers zodat er een goede begeleiding mogelijk is.

Er is voldoende parking op wandelafstand.  Villa Verte is ook bereikbaar met de bus.

Community

Voor alle cursisten en ex-cursisten van de NLP Practitioner, de NLP Master  van de locatie te Oostduinkerke  is er  de mogelijkheid om jaarlijks deel te noemen aan een gemeenschappelijke verdiepingsdag waar we NLP toepassen op een actueel thema.  Datum en invulling van die dag wordt telkens ruim op voorhand medegedeeld.

Prijs

Voor dit traject investeer je 3850 euro excl. BTW. cursusmateriaal, koffie, thee, soep en versnaperingen inbegrepen.

Bring a friend: Schrijf je in met twee of meer dan krijgt iedere deelnemer 150€ korting

Corona.

Jullie gezondheid ligt ons nauw aan het hart. Zowel de hele organisatie van de training als de locatie is corona proof. Heb je daar meer vragen over, neem gerust contact met me op.

Voor aanvang van het traject krijg je nog een mail met bijkomende praktische informatie.

Meer info? vraag gratis een brochure aan bij sonja@life-essence.be

 

Datum

03 / 03 / 2023 - 28 / 10 / 2023
Verlopen!

Tijd

09:30 - 17:45