villa verte

Introductie Kwalitude: Van redder naar reisgezel

Hoe kunnen we aanwezig zijn bij een ander als coach, trainer, ouder, partner, vriend(in) zonder te willen fixen, oplossen, veranderen, verlichten… Kunnen we vertrouwen in de kracht van de persoon zelf, om de nodige stappen te nemen en kunnen we daar een veilige ruimte voor bieden. Een veilige, warme aanwezige in te zijn.

De grootste valkuil die we hebben als mens, is dat we de pijn van de ander niet kunnen laten zijn. We willen dadelijk de persoon uit de pijn halen, gaan redden want wanneer iemand pijn ervaart, destabiliseert dit onszelf gemakkelijk.  Het vraagt innerlijke kracht en sterkte om te vertrouwen dat het proces van de andere er mag zijn zoals het zich nu toont.

Hoe die kracht en sterkte in jezelf op te bouwen, in alle mildheid en op je eigen tempo? Hoe meer kwaliteit brengen in je aanwezigheid?

Dit online webinar is een proevertje, waar je al heel wat inzichten uit kan meenemen in je dagelijks leven. Het is tegelijkertijd een eerste kennismaking met Kwalitude.

Kwalitude is de attitude die je aanneemt ten aanzien van alles wat het leven aanreikt. Het is de relatie tot… .

Kwalitude laat je stilstaan bij de vraag “Hoe sta ik in relatie tot… ?”

Kwalitude wil het wezen raken van wat er in het leven gebeurt. Wij leven constant in interactie met … Hoe kiezen we die interactie met de wereld aan te gaan? Wetend dat die wereld ook wijzelf zijn. Welke kwaliteit wil ik hier en nu neerzetten?

Durf ik in alle authenticiteit te gaan staan voor de waarden die er voor mij echt toe doen of verlies ik mij in de  waarden van anderen? Hoe ga ik in dialoog en zorg ik er voor dat het een en/en verhaal wordt?

 Kwalitude is telkens weer kiezen voor wat er toe doet in relatie tot…

In Kwalitude zit veel keuzevrijheid, keuze voor jou en hoe je omgaat met de situatie die zich nu toont aan jou. Een keuze in de kwaliteit van aanwezig zijn.

En, hoe kies jij aanwezig te zijn?

Deze introductie maakt deel uit van een reeks van 3 online introductie workshops of webinars waar we verschillende aspecten van Kwalitude belichten en al kunnen ervaren. Deze workshops kunnen ook los van elkaar en/of in willekeurige volgorde gevolgd worden.

  • Introductie Kwalitude : De 8 stappen voor een heldere communicatie – 21 juni om 20u
  • Introductie Kwalitude : Van redder naar reisgezel – 30 mei om 20u
  • Introductie Kwalitude : De mindset van “succes” – 13 juni om 20u

Facilitator :

Deze online interactieve workshop wordt begeleid door Sonja Van Bouchaute.

Prijs :

Voor deze avond investeer je 15€ excl. BTW (18,15 incl. BTW). Schrijf je je in voor de 3 avonden, dan betaal je 36 € excl. BTW (43,56 € incl. BTW)

Datum

30 / 05 / 2022
Verlopen!

Tijd

20:00 - 21:15