villa verte

Kwalitude: De mindset van de reisgezel (online)

Een reisgezel pusht niet, is heel aanwezig, biedt ruimte aan het (groei-)proces van de andere. Ook als reisgezel willen we graag de andere bijstaan en helpen. Hoe doen we dit zonder de andere te verstikken? Hoe ondersteuning bieden zonder automatisch over te gaan in fixen, oplossen, overnemen. Hoe de soevereiniteit van je gesprekspartner respecteren en hen zo toch verder op weg helpen.

We laten ons hierbij inspireren door een aantal impactvolle therapeuten, coaches, trainers, pedagogen.  Wat maakt hun interventies impactvol?  Hoe maken ze het onderscheid wanneer ze actief hebben in te grijpen en wanneer ze het heft in handen kunnen laten van hun klanten/patiënten? Wat doen ze en vooral hoe denken zij? Welke aannames hanteren ze bewust en onbewust, waardoor ze zoveel impact hebben? Wat wordt er mogelijk als we deze aannames toepassen op onze dagelijkse interacties met anderen en op onszelf?

Deze interactieve online workshop is meer dan een proevertje. Je kan er al heel wat inzichten uit meenemen en inzetten in je dagelijks leven. Het is tegelijkertijd een concrete toepassing van Kwalitude.

Kwalitude is de attitude die je aanneemt ten aanzien van alles wat het leven aanreikt. Het is de relatie tot… .

Kwalitude laat je stilstaan bij de vraag “Hoe sta ik in relatie tot… ?”

Kwalitude wil het wezen raken van wat er in het leven gebeurt. Wij leven constant in interactie met … Hoe kiezen we die interactie met de wereld aan te gaan? Wetend dat die wereld ook wijzelf zijn. Welke kwaliteit wil ik hier en nu neerzetten?

Durf ik in alle authenticiteit te gaan staan voor de waarden die er voor mij echt toe doen of verlies ik mij in de  waarden van anderen? Hoe ga ik in dialoog en zorg ik er voor dat het een en/en verhaal wordt?

 Kwalitude is telkens weer kiezen voor wat er toe doet in relatie tot

In Kwalitude zit veel keuzevrijheid, keuze voor jou en hoe je omgaat met de situatie die zich nu toont aan jou. Een keuze in de kwaliteit van aanwezig zijn.

En, hoe kies jij aanwezig te zijn?

Deze workshop maakt deel uit van een eerste reeks van 3 online interactieve workshops waar we verschillende aspecten van Kwalitude belichten en kunnen ervaren. Deze workshops kunnen ook los van elkaar en/of in willekeurige volgorde gevolgd worden.

  • Kwalitude : Van redder naar reisgezel – 30 november om 20u
  • Kwalitude : De mindset van de reisgezel – 7 december om 20u
  • Kwalitude : 8 stappen voor een heldere en opbouwende communicatie – 14 december om 20u

Voor wie?

Deze online interactieve workshop is voor iedereen die wil werken aan de kwaliteit van zijn of haar interacties met anderen. Of dit in een professionele context of privé context is, we zijn altijd wel reisgezel voor iemand.

Tijdens deze workshop vragen we je om actief deel te nemen. Je leert het meeste als je de betrokken inzichten ook dadelijk kan toepassen en toetsen aan je persoonlijke context. Er wordt ruimte voorzien voor uitwisseling en het stellen van jouw vragen.

Facilitator :

Deze interactieve workshop wordt begeleid door Sonja Van Bouchaute.

Prijs :

Voor deze avond investeer je 27€. Schrijf je je in voor de 3 avonden, dan betaal je 64€ .

Datum

07 / 12 / 2022
Verlopen!

Tijd

20:00 - 21:30